Vaření

Daňčí plec na zelenině

Odblaněnou daňčí plec prokrojíme na silnější plát a z obou stran osolíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky, obalíme je v koření, rozložíme na plát zvěřiny, plát pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. Cibuli, jednu mrkev, petržel a celer nakrájíme nadrobno.

Suroviny

1 kg daňčí plece bez kosti
150 g slaniny vcelku
2 velké mrkve
1 velká petržel
půlka menšího celeru
1 cibule
4 sterilované okurky
150 ml smetany na šlehání
2 lžíce oleje
2 lžíce rajského protlaku
lžíce třtinového cukru
koření Šmidrkal na pikantní steak
lžička mleté sladké papriky
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Velikonoční jelení roláda

Odblaněnou jelení kýtu prokrojíme na plát a přes fólii zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme zvěřinovým kořením. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme najemno nasekanou petrželku, špetku pepře a sůl a na velké pánvi usmažíme tenkou omeletu.