Daňčí guláš s dýní
Daňčí plec důkladně odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do misky, posypeme kořením, osolíme, promícháme a odložíme stranou. Dýni neloupeme, jen ji zbavíme stopky, rozpůlíme, lžící vydlabeme měkkou dužninu se semínky a pevnou dužninu nakrájíme na menší kostky.
Suroviny
| 1 kg | daňčí plece bez kosti |
| 1 kg | dýně hokkaido |
| 1 | větší šalotka |
| 2 troužky | česneku |
| 3 lžíce | slunečnicového oleje |
| 2 lžíce | rajského protlaku |
| zvěřinový vývar | |
| snítka | čerstvého tymiánu |
| lžíce | koření na zvěřinový guláš |
| sůl |
Postup
Daňčí plec důkladně odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do misky, posypeme kořením, osolíme, promícháme a odložíme stranou. Dýni neloupeme, jen ji zbavíme stopky, rozpůlíme, lžící vydlabeme měkkou dužninu se semínky a pevnou dužninu nakrájíme na menší kostky.
V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a zprudka je ze všech stran opečeme. Poté přidáme nakrájenou dýni a vše společně krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a pod poklicí za občasného promíchání zvolna vaříme asi hodinu, až je zvěřina měkká. Nakonec přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a odrhnuté lístky tymiánu, podle chuti dosolíme, promícháme a jen krátce povaříme.
Podáváme s chlebem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Plátky z kýty z divočáka s restovanou paprikou
Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou.
Divoké steaky
Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi.


