Daňčí guláš na černém pivu se sušenými švestkami
Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou.
Suroviny
| 1,2 kg | daňčí zvěřiny na guláš |
| 3 | velké mrkve |
| 4 stonky | řapíkatého celeru |
| 3 stroužky | česneku |
| 250 g | sušených švestek |
| 200 g | sterilovaných perlových cibulek |
| 100 g | anglické slaniny v plátcích |
| 600 ml | zvěřinového vývaru |
| 400 ml | černého piva Guinness |
| 2 lžíce | rajského protlaku |
| 2 lžíce | třtinového cukru |
| 3 lžíce | olivového oleje |
| 2 lžíce | másla |
| hladká mouka | |
| 3 | bobkové listy |
| lžíce | celého koření (jalovec, nové koření, černý pepř) |
| mleté koření na zvěřinu | |
| sůl |
Postup
Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou. Do kastrolu přidáme máslo, celé koření, nadrobno nakrájenou slaninu a na tenké plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Dále přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, promícháme a společně dál restujeme. Zasypeme cukrem, přidáme rajský protlak, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vrátíme opečenou zvěřinu, přidáme sušené švestky, podlijeme pivem a vývarem, promícháme a pod poklicí zvolna vaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Ke konci vaření přidáme scezené perlové cibulky, promícháme a krátce povaříme. Podle potřeby přilijeme vývar, dochutíme solí.
Porce guláše posypané najemno nastrouhaným křenem podáváme s chlebem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Mufloní plec v alobalu
Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.
Mufloní kýta s rybízem a perníkem
Odblaněné díly mufloní kýty osolíme, opepříme a dáme do misky, posypeme nahrubo nastrouhaným oloupaným zázvorem a nakrájenou cibulí a feferonkou, zalijeme šťávou z půlky citronu a celého pomeranče, rozpuštěným máslem, zakryjeme a necháme v chladu do druhého dne rozležet.


