VařeníGuláše

Daňčí guláš na černém pivu se sušenými švestkami

Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou.

Suroviny

1,2 kg daňčí zvěřiny na guláš
3 velké mrkve
4 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
250 g sušených švestek
200 g sterilovaných perlových cibulek
100 g anglické slaniny v plátcích
600 ml zvěřinového vývaru
400 ml černého piva Guinness
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce třtinového cukru
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
hladká mouka
3 bobkové listy
lžíce celého koření (jalovec, nové koření, černý pepř)
mleté koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Mufloní plec v alobalu

Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.

Mufloní kýta s rybízem a perníkem

Odblaněné díly mufloní kýty osolíme, opepříme a dáme do misky, posypeme nahrubo nastrouhaným oloupaným zázvorem a nakrájenou cibulí a feferonkou, zalijeme šťávou z půlky citronu a celého pomeranče, rozpuštěným máslem, zakryjeme a necháme v chladu do druhého dne rozležet.